fredag 18 november 2011


FIKA MOT RASISM


Vi i projektgruppen i Malmö ville samla många olika människor med en sak gemensamt; att vara antirasist. Tanken var att träffas under avslappnade former där man kunde utbyta erfarenheter och tankar. Till slut valde vi att arrangera en picknick med fokus på mötet mellan människor. Vad skulle då passa bättre än en aktivitetsfylld fika?


Vi köpte en massa smarrig fika där alla kunde hitta något som föll dem i smaken, kokade mycket kaffe och dukade upp till kalas. Vi ville att folket som kom kunde samlas kring fler grejer än bara fikat så vi hade med ett flertal aktiviteter. Bl.a. fanns det en förslagslåda där man kunde lägga i tankar, idéer och tips om antirasistiskt arbete, klistermärkstillverkning, banderollmålning och en väldigt populär pinstillverkningsmaskin där positiva budskap kunde skapas under intressanta diskussioner.





























Den stora publiciteten i media under dagen hade verkligen hjälpt till att sprida ordet kring eventet och det kom en del folk. Det kändes roligt att de var i olika åldrar och hade olika erfarenhet kring antirasistiskt arbete. Majoriteten av besökarna kom dit själva, motiverade att träffa nytt folk och för att ämnet kändes viktigt.


Känslan av en öppen avslappnad stämning var betydelsefull för oss i projektgruppen, utan pekpinnar kring det antirasistiska arbetet, och med en atmosfär av att alla kunde känna att de hade en upplevelse/erfarenhet att bidra med.


Flera verkade nöjda, pratade om att man saknade liknande träffar och ville gärna diskutera mer framöver, något vi också hoppas på!

1 kommentar: